Kandidáti na primátora chcú znižovať nezamestnanosť aj podporou turizmu

24.11.2010 Snina

Snina 24. novembra (TASR) - Kandidáti na post primátora Sniny si v prípade víťazstva vo voľbách predsavzali znižovať nezamestnanosť, dokončiť rozpracované investičné akcie mesta či tvorbu podmienok na užšiu spoluprácu ...
Vznik nových pracovných miest by mohlo podľa niektorých priniesť aj naštartovanie cestovného ruchu.
O hlasy voličov sa bude v sobotu (27.11. ) opätovne uchádzať súčasný a zároveň trojnásobný primátor mesta Štefan Milovčík ako nezávislý kandidát. Bez podpory politických strán vstúpil do boja o primátorské kreslo aj vojak z povolania vo výslužbe Jozef Savka, ktorý je v súčasnosti mestským a krajským poslancom. Kandidatúru pedagóga Evalda Štofíka podporujú politické strany SDKÚ-DS a SaS.
Savka sa chce v prípade úspechu vo voľbách zamerať ako nový primátor na znižovanie nezamestnanosti, ako aj rozvíjanie cestovného ruchu v súčinnosti so starostami obcí a podnikateľskými subjektmi pôsobiacimi v národnom parku Poloniny. "Je zároveň potrebné podporovať vznik menších firiem a vytvárať podmienky na ich cezhraničnú spoluprácu s využitím Slovensko-Ukrajinskej obchodnej a priemyselnej komory, " doplnil Savka.
Súčasný primátor chce v prípade opätovného zvolenia pokračovať v rozpracovaných investičných akciách a "súbežne sledovať ďalšie výzvy na možnosti podávania projektov z eurofondov, " povedal pre TASR. Milovčík dodal, že Snina potrebuje novú krytú plaváreň, dokončiť rekonštrukciu centrálnej mestskej zóny, školských zariadení a rekreačnej oblasti Rybníky.
Okrem celoročnej prevádzky Rybníkov je Štofíkovou prioritou oživenie lyžiarskeho strediska Parihuzovce, a to na základe vytvorenia spoločného podniku mesta s Telovýchovnou jednotou Spartak Vihorlat, čo by prinieslo podľa jeho slov tvorbu nových pracovných miest. "Je zároveň potrebné napríklad pracovať na zefektívnení školských prevádzok racionalizáciou objektov a obnovení historického parku pri sninskom kaštieli, kde by mohla byť vybudovaná nová oddychová zóna, " uzavrel Štofík.
 

Vyberte región